Nordic walking na Piosetkání

V sobotu 23. září 2023 se otevřela brána do světa Nordic Walking (NW) na PioSetkání Jihomoravské organizace Pionýra. Toto víkendové setkání bylo určeno pro ty, kdo vedou naši mládež k novým horizontům.

Do lekce NW se zapojilo celkem devět sympatických nadšenců. Postaral jsem se o to, aby tato skvělá parta zažila veškeré kouzlo, které NW nabízí. Od základních technických dovedností přes důležité rozcvičení až po různé varianty posilování s NW holemi. A co víc, na programu jsem zařadil i zábavné hry, které přidaly špetku lehkosti do naší aktivity.

Místo dění byla idylická Junácká louka na břehu brněnské přehrady, kde se táhne množství malebných stezek. Pro naši začínající skupinu jsem vybral pohodový okruh, který nám umožnil vyzkoušet si jak chůzi z kopce, tak i tu náročnější vzhůru. Bylo to jako malá expedice do přírody, kterou jsme prožívali s radostí.

Věřím, že všichni účastníci si odnesli poznatek, že NW není pouze pro starší generace. I mladá těla mohou tuto aktivitu objevit a prožít s ní spoustu radosti a zábavy. Dnešní doba nás přinutila trávit většinu dne v sedě, ale je na nás, kolik času věnujeme péči o sebe a své tělo.

Pár fotografii v galerii pod článkem:

Sdílej příspěvěk s přáteli :-)