Nordic Walking v českém lese: Když stromy začnou mít také „hole“

Je to krásný letní den a já se rozhodl vydat na Nordic Walking do našeho nádherného českého lesa. S pocitem dobrodruha jsem nasadil své moderní sportovní boty a vzal si do ruky karbonové hole, které mi udělají společnost na mé epické výpravě. Byl jsem připraven obejít stromy a větve na jejich kmeni s grácií gazely.

Začal jsem svou pouť sebevědomě. Kráčel jsem lesem s takovou elegancí, že bych mohl soutěžit s baletními tanečníky. Každý můj krok byl plný jistoty a každá rána hole o zem byla symfonickým tónem do ticha lesa. Tohle bylo prostě umění!

Ale co se to děje? Zdá se, že se stromy v lese rozhodly, že chtějí také zkusit tento nový trend. Když jsem se rozhlédl, zjistil jsem, že každý strom kolem mě měl své vlastní „hole“. Vypadalo to jako kolekce neohrabaných nordic walking entuziasmů ve stylu stromového klubu.

První strom, který jsem potkal, měl dvě dírky na svém kmeni, připomínající dvojici malých očí. Připadal jsem si, jako by se na mě usmíval a říkal: „Překonej mě, kamaráde, pokud to dokážeš!“ Bylo to jako výzva, kterou jsem nemohl odmítnout.

Další strom měl na svém kmeni dokonce vyřezané srdce. Pomyslel jsem si: „Tenhle strom je zřejmě zamilovaný do nordic walkingu!“ Možná je to nový způsob, jak vyjádřit lásku přírodě. A já jsem se stal jeho partnerem v tanci.

Nedaleko jsem narazil na strom, který měl na svém kmeni malý otvor ve tvaru úst, který připomínal úsměv. Zdálo se, že mi dává povzbuzující pokyn: „Nepolevuj, jsi na dobré cestě!“ Byl jsem rád, že si lesní přátelé užívají tuto formu pohybu stejně jako já.

Ale nejvtipnější zážitek mě čekal na konci mé výpravy. Při posledním kroku jsem si všiml stromu, který měl na svém kmeni větev, která vypadala přesně jako Nordic Walking hole. Bylo to jako kouzlo. Připadalo mi, že se strom pokouší získat pozornost a říká: „Podívejte, jak se chodí se mnou!“

Rozesmál jsem se nahlas na ten neskutečný obraz. Na jedné straně jsem já, nadšený Nordic Walker, a na druhé straně stromy, které se přidaly na módní vlnu. Byla to opravdu zábavná podívaná. Možná se stromy snažily poslat lidem zprávu: „Když můžete být jedineční a trendy, tak my taky!“

Konec konců, v České republice se nikdy neví, co se může stát. Možná se nordic walking stane novým fenoménem mezi stromy a začnou pořádat své vlastní lesní fitness skupiny. Můžeme se těšit na lesní aerobik s veverkami a joging s zajíci.

Takže pokud se chystáte na Nordic Walking do českého lesa, pamatujte, že nejste sami. Stromy se chtějí také zapojit do akce. Buďte připraveni na jejich podivuhodné „hole“ a připravte se na legrační příhody, které by se mohly odehrát v tomto tanečním lese.

Sdílej příspěvěk s přáteli :-)